Cauza şi originea bolilor

Vă voi vorbi astăzi despre un subiect practic: originea şi cauza tuturor bolilor care există în lume. Ce se ascunde în spatele fiecărei boli? Maladia, indiferent de caracterul ei, are la bază o cauză spirituală. Este o afirmaţie care nu are nevoie de dovezi; fiecare o poate verifica şi mulţi au simţit-o adesea pe propria lor piele.

Natura care a creat omul l-a dotat cu o mulţime de simţuri menite să-l protejeze.

Când a creat stomacul, sistemul respirator, sistemul nervos şi aşa mai departe, de fiecare dată a lăsat acolo un „controlor-inspector” însărcinat să vegheze asupra stării de sănătate şi asupra bunei funcţionări a acestora.

Cauza tuturor bolilor se află în gânduri. Gândurile sunt de două feluri: constructive şi distructive; unele dilatează vasele capilare, celelalte le contractă. Există gânduri care scad temperatura şi altele care o măresc. Creşterea temperaturii este periculoasă pentru om, dar şi mai periculoasă încă este scăderea ei. Omul are o temperatură normală, care este naturală; este plăcută şi confortabilă – aceasta este temperatura caracteristică stării de sănătate. Omul o pierde când se îmbolnăveşte.

Această căldură naturală este întreţinută de gânduri, care o menţin în limitele normale şi pozitivă şi care au puterea de a elimina boala.

În felul acesta omul poate suporta cu uşurinţă tot ceea ce i se întâmplă. Se spune despre o asemenea persoană că îndură cu eroism numeroasele neplăceri care o asaltează.

Când omul îşi pierde căldura normală, devine nervos, rău, invidios; îşi face griji pentru un fleac. Invidia dă naştere unor boli, frica — altora, beţia, pasiunile dezlănţuite – altora.

Trebuie să ducem o viaţă sănătoasă. Nu uitaţi că fiecare nelinişte, flecare angoasă are repercusiuni asupra stării de sănătate şi că această stare se va transmite mai multor generaţii. Fiul sau fiica voastră, care vă duce mai departe neamul, o va moşteni.

Fiecare gând anormal dă naştere unei dorinţe anormale, care conduce la o acţiune anormală. V-aţi dat vreodată seama de acest lucru? Dacă sunteţi, de pildă, un comerciant în pragul falimentului sau un angajat concediat care nu mai găseşte de lucru, vă poate veni ideea să vă aruncaţi de pe o stâncă. Vă întreb: de unde vă poate veni o asemenea idee? Cel care vrea să se arunce din vârful unei stânci ascultă inconştient de dorinţa de sinucidere resimţită de mai multe generaţii care l-au precedat. Dacă zece persoane dotate cu o voinţă fermă au avut ideea de a se arunca în gol şi dacă în ultimul moment renunţă, ultima, cea mai slabă dintre ele, va duce poate la bun sfârşit gestul fatal

Se poate întâmpla ca o stare neurastenică să se datoreze unei frici anormale. Câteodată poate apărea o tumoră în abdomen sau în altă parte; nu vă temeţi, aceasta demonstrează că energia în exces s-a acumulat în acel loc şi trebuie acum dirijată în altă parte. Este bine să se stimuleze celulele sănătoase care înconjoară tumoarea, pentru a îndepărta ceea ce este de prisos, şi starea normală trebuie să se restabilească. Aceasta depinde de forţa gândurilor şi de o credinţă de nezdruncinat. Dacă nu există alte soluţii, se poate recurge la operaţie pentru îndepărtarea tumorii.

Gândurile sunt foarte importante. Vă doare ceva şi vă spuneţi: „Am un punct dureros în spate sau în altă parte”. Aceste „puncte” sunt provocate de gânduri greşite; vasele capilare se contractă, acumulându-se astfel o anumită cantitate de energie electrică superficială în diferite organe. Energia aceasta disproporţionată, în momentul în care iese, creează aceste „puncte”. Să fiţi recunoscători pentru această durere, deoarece vă indică faptul că trebuie să vă îngrijiţi; dacă nu aţi simţi aceste „puncte”, ar fi mai grav.

Când îmboldiţi un bou, acesta începe să tragă la jug; natura vă îmboldeşte pentru a vă face să deveniţi conştienţi. Unei femei i se anunţă, de pildă, că soţul ei a murit undeva în străinătate; ea plânge, se lamentează, este cuprinsă de disperare şi sfârşeşte prin a se îmbolnăvi. După zece zile însă i se spune că a fost o greşeală şi că soţul ei trăieşte. Când vi se anunţă o asemenea veste, de ce nu-L întrebaţi pe Dumnezeu sau pe servitorii săi care este adevărul în loc să-l credeţi pe cutare sau pe cutare?

Pielea uscată este o proastă conducătoare a forţelor vitale şi acest lucru tinde să demonstreze că viaţa vă va fi mai scurtă. Pielea trebuie să redevină catifelată şi acest lucru se poate realiza prin respiraţie. Puteţi s-o mai faceţi prin dragoste; dacă detestaţi pe cineva, vă scurtaţi viaţa, dar dacă vă împăcaţi cu persoana în cauză, v-o prelungiţi.

Dacă faceţi sacrificii şi tot ce este posibil pentru a-i ajuta pe oameni, veţi trăi multă vreme. Dacă fiul se ceartă cu tatăl şi gândurile acestuia din urmă sunt mai puternice, fiul va muri înainte de tată.

Dacă nu vă iubiţi mama, ea va muri prematur; dacă, dimpotrivă, ea nu vă iubeşte, nu veţi trăi prea mult.

Asemenea exemple s-ar putea înmulţi. Din punct de vedere al sănătăţii, aveţi deci un motiv în plus să vă iubiţi tatăl, mama, fratele, sora; gândurile lor, provocate de lipsa de afecţiune sau de ura pe care o simţiţi faţă de ei, ar putea, într-adevăr, să vă distrugă. Dacă urâţi pe cineva sau dacă cineva vă urăşte, puteţi încerca să vă protejaţi prin rugăciuni sau formule, dar este de preferat să vă serviţi de iubire. Când vi se cere să vă iubiţi aproapele, motivul esenţial îl constituie preocuparea ca toată lumea să-şi regăsească sau să-şi păstreze sănătatea. Dacă soţul şi soţia se iubesc şi dacă copiii lor de asemenea se iubesc, nu se poate întâmpla nimic rău cu această familie, iar dacă totuşi se îmbolnăvesc, se vor vindeca cu uşurinţă. Dacă, dimpotrivă, membrii familiei nu se iubesc, dacă nu gândesc corect, dacă se hrănesc prost, boala se va instala în mod durabil în locuinţa lor.

Fiinţele spirituale trebuie să dea dovadă de o igienă riguroasă a gândurilor. Nimic din ceea ce se întâmplă nu trebuie să le tulbure. Dumnezeu a creat lumea pentru ca noi să ne instruim. Vrea să deştepte în noi gânduri clare, cumpănite şi sobre.

Fiecare gând sau sentiment negativ provoacă zdruncinături, explozii de un tip aparte în celule, care se repercutează asupra întregului organism. Un anumit gând negativ va exploda mai devreme sau mai târziu, iar noi ne vom întreba care este cauza acestei explozii. Aceasta înseamnă că respectivul gând a acţionat vreme îndelungată în interiorul persoanei respective; a călătorit până a găsit o ieşire, dar, ieşind, a provocat ruptura unui anumit nerv sau a unui vas de sânge. Ignorând forţa gândurilor negative, omul nu încearcă să afle care este cauza bolilor.

Fiecare gând negativ este o otravă, o bombă pentru organism, în timp ce gândul limpede, pozitiv, este binefăcător şi creator. Ştiind acestea, trebuie să ne ferim de tot ceea ce este deprimant şi negativ.

 Puterea cuvântului

Aţi gândit poate că nu are nici o importanţă maniera în care rostiţi un cuvânt. Ucenicul care a luat-o cu bună ştiinţă pe calea evoluţiei trebuie să se străduiască să pronunţe cuvintele în aşa fel încât să producă asupra celui care ascultă senzaţia unui ordin superior. Puteţi provoca suferinţă sau bucurie, bună sau proastă dispoziţie persoanei căreia îi vorbiţi nu numai prin sensul cuvântului, dar şi prin sentimentul care îl însoţeşte. Şi chiar prin calitatea sentimentului cu care vorbiţi. Oamenii se pot îmbolnăvi sau se pot vindeca în urma unei discuţii.

 

Să fiti sănătoşi şi veseli, dragii mei cititori!

Psihoterapeut integrativ/Psiholog clinician Adina Gîdiuţă

Brăila

Telefon: 0748225151/ 0736277687

 

 Sursa: Peter Deunov

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.