CEL MAI BUN LUCRU POSIBIL

 

Dacă știi într-adevăr să trăiești, cum poți să-ți începi ziua mai bine decât cu un zâmbet?… Zâmbetul te ajută să-ți îmbrățișezi ziua cu blândețe și înțelegere… zâmbește cu întreaga ta ființă.

THICH NHAT HANH

 

A rămâne conștient că tot ce ți se întâmplă este cel mai bun lucru posibil este cea mai dificilă parte a procesului prin care generezi noi rezultate. Tindem să ne lăsăm prinși în vâltoarea evenimentelor și uităm să reacționăm de parcă totul s-ar petrece spre a ne ajuta pe noi. E nevoie de multă concentrare, dar nimic nu este mai bine recompensat pe lume.

Unul dintre cele mai bune moduri în care putem exersa e să scriem pe multe bucățele de hârtie propoziția magică:

Orice mi se întâmplă e cel mai bun lucru care mi se poate întâmpla.

Așează hârtioarele oriunde petreci mai mult timp, pentru a le vedea cât mai des – deexemplu, pe oglinda de la baie, într-un loc vizibil din mașină, pe portofel sau în poșetă, pe dulap, în interiorul servietei, în cămară, pe frigider, pe tavanul de deasupra patului,pe peretele din fața biroului și în alte locuri importante pentru tine.

Când te găsești într-o situație grea, este momentul să treci la lucru, aducându-ți amintea cest adevăr și provocându-te să acționezi ca și cum ar fi spre marele tău bine.

 

Zâmbește. Imaginează-ți că totul se va sfârși cu bine. Poartă-te de parcă tocmai ai fi primit niște vești extraordinare sau un cadou mult dorit. Recanalizează-ți orice energie negativă, cauzată de credința că ești într-o mare dificultate, în direcția potrivită. Afirmă că orice se întâmplă va fi grozav pentru tine. Datorită legilor firii, șirul de întâmplări se încheie doar într-un singur fel: fericit.

Universul nu face greșeli.

Totul se întâmplă cum e menit să se întâmple. Faptul că percepem unele lucruri ca fiind dificultăți ne creează disconfort și greutăți. Nu numai aceasta, dar când conchidem că un lucru este rău, nu reușim să vedem binele pe care ni-l poate aduce.

 

Am cunoscut demult un bărbat care și-a pierdut slujba, și-a blestemat ghinionul și a început să bea și să prizeze cocaină. A ținut-o așa vreo trei luni. Într-o zi, către sfârșitul celei de-a treia luni, a fost sunat din partea unei companii pentru care visase mereu să lucreze. Auziseră că este disponibil și își doreau să-l angajeze imediat. Însă, întâi de toate, l-au rugat să se supună unor teste antidrog. Compania menținea standarde înalte și nu dorea să aibă angajați dependenți de droguri.

N-a putut trece testul și nu a mai obținut niciodată slujba. Adevăratul motiv pentru carea pierdut ocazia a fost că și-a pierdut încrederea în Univers, blestemându-și „ghinionul“,în loc să se întrebe dacă acesta nu avea lucruri mai bune pregătite pentru el. În realitate, concedierea nu fusese un ghinion sau o greșeală, ci un punct de cotitură. Era o diplomă de absolvire ce-i permitea să avanseze spre ceva mai bun. Doar că el n-a știut.

 

Dacă am trăi într-un Univers ce n-ar fi viu, conștient și mereu atent la noi, principiul „se întâmplă“ ar putea fi adevărat. Cu toate acestea, noi trăim într-un Univers viu, conștient și mereu atent la noi – un Univers ce ne dă tot ce avem nevoie pentru a ne concretiza potențialul.

 

Tu ești Universul… o parte din el.

Zen si arta fericirii- Chris Prentiss

 

Hermes, dintre toti zeii, ţie-ţi e cea mai dragă tovărăşia omului- Iliada

 

Să fiti sănătoşi şi veseli, dragii mei!

Psihoterapeut integrativ/Psiholog clinician Adina Gîdiuţă

Brăila, Calea Călăraşilor, 161, CONCIVIA

Telefon: 0748225151/ 0736277687

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.