Te duce în aceleași locuri unde obișnuia să meargă cu fosta iubită

Fosta, acea străină, agonia și extazul fiecărei relații, cea care a fost incredibil de importantă, cea întipărită în memorie, care i‑a frânt inima pentru prima dată în viață și de atunci l‑a făcut să nu mai aibă încredere în femei, iar în unele cazuri să se răzbune ca un adevărat ticălos; în alte cazuri, o epavă, care și‑a petrecut ultimele luni compunând poezii de dragoste, fără să se resemneze.

Până când, într‑o zi, ai apărut tu, o gură de aer proaspăt, cu optimism și bună dispoziție, cu inima deschisă, întorcându‑l la viață și spre viitor. Cum să nu‑i placi la petrecerea din acea seară, când el nici nu voia să meargă, târât cu forța de prietenii care se săturaseră să‑l vadă mereu deprimat și să‑l salveze pe rând din apele înghețate ale râului? De îndată ce te‑a văzut – frumoasă, simpatică și zâmbitoare –, a intuit salvarea, eliberarea și sfârșitul agoniei, avântându‑se nebunește într‑o nouă relație, fără nicio reținere.

Păcat că, odată trecut entuziasmul inițial, nedepășind durerea, au fost de ajuns un gest, o vorbă sau o melodie că să‑l cuprindă cea mai profundă și dezolantă disperare și să‑l podidească lacrimile.

Ce să faci?

Să‑l omori ca pe un cal șchiop? Să‑l duci de mână la fosta lui iubită? Să suporți?

Răspunsurile sunt: DA, DA, NU!

Poți să ai puțină răbdare, să‑l asculți și să respecți faptul că suferă, dar dacă îți dai seama că este încă extraordinar de îndrăgostit de ea (și, crede‑mă, o să vezi asta într‑o grămadă de lucruri), nu este momentul potrivit să începeți o relație, oricât de drăguț ți s‑ar părea.

Probabil că la început o să simți că ești în stare, pentru că, nefiind implicată prea mult, o să fii puternică și o să te poți comporti ca o amică, împărtășind suferințele tânărului Werther.

O să fie extrem de fericit că te are, deși în visele lui continuă să fie împreună cu fosta, dar când o să avansezi în carieră și o să‑ți asumi rolul de iubită cu acte în regulă, povara trecutului o să fie din ce în ce mai greu de suportat. Să mergeți la restaurant și în vacanță în aceleași locuri în care mergea cu ea, unde o va căuta cu privirea tot timpul, sperând că o va întâlni, că îi va spune ce a așteptat să‑i spună tot anul și că o va face geloasă, este, îndrăznesc să spun, în afară legii, iar când îi vei face observație, nu va înțelege ce s‑a întâmplat cu tine, îți va reproșa că te‑ai schimbat și că nu mai ești aceeași femeie pe care o știa; și că voi, femeile, sunteți toate la fel…

Dacă deviza lui este „Mergi acolo unde te duce fosta“, poate să meargă liniștit și singur, cu batistuțe și cutii de bomboane de ciocolată, acolo unde a avut loc primul lor sărut, pe Podul Milvio, sau la mormântul dragostei lor.

Pentru printese

Partea frumoasă la fosta iubită e tocmai faptul că este fosta.

Pentru prinți

Sunt o grămadă de locuri unde ați putea să mergeți împreună, care sunt cu siguranță mult mai frumoase și unde se mănâncă mai bine decât în cele pe care le‑ați frecventat cu fosta iubită.

Federica Bosco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.