Psihoterapie copii

Îţi voi lansa o provocare, dragul meu cititor: reflectând  asupra propriei noastre vieţi şi începuturilor ei, te voi ruga să te întrebi:” Ce am sperat şi asteptat cel mai mult când eram copil de la părinţii mei?”

Mi-am dorit o bicicletă nouă, o păpuşă scumpă, patine cu rotile?Visam să-mi umplu puşculiţa cu banuţii rămaşi dupa cumpărăturile mamei? Mă frământa oare cum să mă îmbrac la şcoală mai elegant, cu haine scumpe?

Întreabă un copil ai cărui părinţi sunt departe de el cât din ce se poate cumpăra cu bani preţuieşte pentru el.

Oferă unui copil sute de jucării şi vei afla că ar renunţa oricand la ele toate pentru o oră petrecută cu tine,părintele lui.

NIMIC din cele ce ar încăpea pe listele lui Moş Crăciun nu poate înlocui dragostea, atenţia, timpul oferit copilului de către oamenii pe care îi iubeşte.

Pentru ca înca dragostea nu are preţ, bătăile inimii nu se masoară în arginţi iar amintirile din anii copilăriei ne croiesc mai mereu viitorul.

Să fii copil într-o lume adultă nu este deloc uşor

Imaginează-te pe tine, adultul de acum, într-o lume a copiilor.Ce latură ar fi nevoie să activezi în tine pentru a te adapta? Păi..să vedem. Sinceritate? Francheţe? Spirit ludic, naivitate, prietenie sinceră, putere de a da glas fericirii în muuult mai mulţi decibeli..şi câte altele!

Dar EL,în lumea adulţilor, el el oare cum se simte?

Uneori este fericit şi te strigă să-ţi împărtăşească bucuria lui,alteori îl simţi cum se retrage în sine şi pare că ţi se scurge printre degete. Uneori asişti neputincios la momentele când copilul se simte blocat de timiditate, nu ştie să comunice, nu poate să asimileze noţiuni noi sau refuză să meargă la şcoală, este respins de colegi…şi toate dor.

Când nu mai ai soluţii, psihoterapia copilului îti poate dezvălui unde există blocaje şi care sunt soluţiile pentru a le gestiona si rezolva.

Psihoterapie copii – tehnici pentru copii mai fericiți

Prin joc, poveste terapeutică, psihodramă, sandplay şi multe alte tehnici eficiente, copilul tău va învăţa să se dezbrace de frici, furie, tristeţe, suferinţă.

Cu rabdare şi înţelegere, copilul va învăţa un nou alfabet emoţional şi atitudinal ce îi va fi de folos întreaga viaţă.

Psihoterapia este, în concluzie, o formă de tratament fără pastile care poate ajuta copiii şi familiile lor să înţeleagă şi să rezolve probleme, să modifice comportamentul şi să facă schimbări pozitive în viaţa lor.

Problemele copiilor care vin la terapie pot fi: enurezis, encoprezis, rosul unghiilor, crize de furie, retragere din diverse activităţi, eşec şcolar, absenteism, hiperactivitate, agresivitate excesivă, timiditate, opoziţionism, anxietate şi altele.